Marsfjällen

Marsfjällen i södra Lapplands fjällen består av ett antal fjälltoppar som sträcker sig från Marsliden, Fatmomakke och från Kittelfjäll. Högsta toppen i massiven är Marsfjällstoppen, 1589 m.ö.h Under sommaren och hösten är det mycket populärt att vandra i dessa vackra Marsfjäll. Att vandra på fina leder mellan Marsliden, Fatmomakke och Kittelfjäll är populärt där ju också lederna börjar och slutar, men man kan också lämna leden för mera krävande vandring och för att bestiga diverse fjälltoppar i området. Att bestiga Marsfjällstoppen är en upplevelse Utsikten är spektakulär, en klar dag ser man långt in i Norge.

Under vintersäsongen erbjuder Marsfjällen fina förhållanden för skidturer. Skidåkning efter leder och skoterspår är vanligast, men också utanför lederna i orörd teräng. Marsfjällen är också ett utmärkt ställe för att åka snöskoter, kanske det allra bästa stället i Sverige. Det finns många fina leder i området med fantastiska vyer att skåda. Ni kan köra snöskoter på preparerad led fram till Kanons Kiosk minilivs & cafe i Marsliden, där ni kan inhandla diverse saker, få aktuell information om fjällväder och leder mm medan ni njuter av en kopp kaffe i mitt mysiga fjäll cafe.

isst nappar det här också! Under sommaren kan man fiska i en hel del sjöar, tjänar och strömvatten häromkring Marsliden som erbjuder bra röding och örings fiske. Under vintern är det populärt att ta snöskotern ut till någon fin fjällsjö och pimpla efter röding. Fiskekort finns att köpa på Kanons Kiosk minilivs & cafe.